Diákblog 3.rész

Színpadra fel!

A MASZ a Herman egyik hagyományos rendezvénye. Most segítek nektek betekinteni a “színfalak mögé”.

Minden műsor egy ötlettel kezdődik. Az első próbák az osztályban vagy a tornateremben zajlanak, persze itt még sokat változik a produkció. Az első színpadi próbán ki kell találni, hova kerülnek a díszletek, hova állnak és hogyan mozognak a szereplők. A következőn már fényekkel és hangokkal is kiegészül a darab. A főpróbán már mindennek hibátlanul kell mennie!

Az egész folyamat nagyon érdekes, de a legizgalmasabb pillanat talán az, mikor az előadás előtt egy-két perccel elfoglaljuk a helyünket a félhomályos színpadon. Aztán megszólal a zene, felgördül a függöny és… a többit már láttátok. Remélem, mindenki jól érezte magát!

Gyomai Boróka 5.c

 

Diákblog 2.rész

Hangok és drónok a levegőben

Ezen a héten a Hermanban az éneklésé volt a főszerep, ugyanis a zene világnapjáról egy közös dalolással emlékeztünk meg.

A főpróbát hétfőn tartottuk a tornateremben. Mind később kiderült, ez jobban sikerült, mint az előadás. Szerdán a nagyszünetben az iskola apraja-nagyja levonult az udvarra. Néhányan a mászókán lógtak, de a többiek körbe álltak és minden évfolyam előadta a választott dalát. Elég színes lett a produkció, mert népdaltól a szerelmes nótáig volt benne minden. Mondjuk a mikrofont senki se akarta kézbe venni, így a hangerőnk nem volt az igazi, de a fölöttünk repkedő drónoknak nagyon lelkesen integettünk.­ A felvételen egyébként egész jól néz ki az előadás, úgyhogy a szüleink biztos büszkék lesznek ránk.

Sajnos ez a megmozdulás a tanároknak nem volt elég izgalom a hétre, ezért megleptek még minket néhány dolgozattal, de akkor is ez a közös éneklés volt a hét csúcspontja!

Kertész Annaflóra 5.c

 

Diákblog 1.rész

Újra a suliban 

Újra iskola! Mindenki azt gondolja, hogy: „Na neee, már megint…”, de nézzük a pozitív dolgokat! Újra találkozhatsz rég nem látott barátaiddal és van korlátlan wifi. 🙂

Egyébként nincs azzal baj, ha nem szeretsz tanulni, de jusson eszedbe, hogy ezzel alapozhatod meg a jövőd! Személy szerint én sem szeretem az iskolát, de nem akarom az életem videójátékos zombiként leélni. Ezért kénytelen vagyok rávenni magam a tanulásra.

Alsóban megpróbáltak felkészíteni a felsőre, de ez azért így is hatalmas változás. Minden nap össze-vissza rohangálsz a különböző termek és a szekrényed között. Nehéz megjegyezni az órarendet, a termek számát, a tanárok nevét. Kell egy kis idő, mire hozzászoksz a pörgéshez és felveszed a ritmust.

Furcsa, hogy a kulcsod és az ebédkártyád állandóan magaddal kell hordanod. Még furcsább, hogy egy kényelmes terem helyett inkább a szekrényed a második otthonod. Nem lehetsz szétszórt, mert nagyon megbánod! Ha elhagyod a kulcsod, ha nem figyelsz az órán, mind-mind következménnyel jár.

Azt ajánlom, kedves ötödikesek, vigyázzatok a cuccaitokra! Sok bosszúságtól kímélhetitek meg így magatokat.

Gyomai Boróka 5.c

 

Ha te is szívesen blogolnál, keresd Ákos bácsit a 105-ös teremben!