Megyei döntőben a Herman kosárlabda csapata

Csapatunk február 25-én a területi döntőn folytatta tovább a menetelést. Ezúttal a Diósdi Eötvös József Általános Iskola, Taksonyból a Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola és a házigazda, a Budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium és Általános Iskola voltak ellenfeleink. A sorsolás után az igen magas szerkezetű diósdi csapattal játszottunk a döntőbe jutásért. A fiúk fegyelmezetten, jó összhangban kosárlabdáztak. Az első negyedet 3 ponttal, a másodikat már 16 ponttal nyertük. Így a félidei 28:9-es állás után már csak hab volt a tortán, amikor csaknem 40 pont különbséggel leléptettük a narancssárgákat. Végeredmény: 56:17! A legeredményesebb játékosaink Vincze Máté (22 ponttal), a 2008-as születésű Tarjányi Lőrinc (16 ponttal), Lestyák Benedek (13 ponttal) és Neri Sebastian (6 ponttal) lettek.
Mivel a cél a döntőbe jutás volt- az első két csapat jut tovább a területi döntőből- nyugodtan, mégis elszántan vágtunk neki a meccsnek. A taksonyiak egy összeszokott, az országos megye bajnokság „A” csoportjában versenyző brigád, méltó ellenfélnek bizonyultak. Az első félideig álltuk a nyomást, amelyet az egész pályás védekezés és a magas játékosok folyamatos 1:1 elleni küzdelme gyakorolt ránk. Így 41:46-tal fordultunk. A második félidőben elfáradtunk, sokat hibáztunk a védekezésben, Sebi és Csaba kipontozódtak és Máté is 4 faulttal játszott. A harmadik negyed végére 1 ponttal, a mérkőzés végére 15 pontra nőtt a különbség.
Ezen a meccsen is Vincze Máté volt a legeredményesebb 15 ponttal, Tóbiás Kristóf 8, Tarjányi Lőrinc 6, Lestyák Benedek 6, Neri Sebastián 3, Tarjányi Csaba 3 pontot dobtak.
A csapattagok, akik mind hozzátettek a győzelemhez:
Bene Patrik
Czifra Gergely
Ihász Balázs
Kálmán Marcell
Kis-Kopál Dániel
Lestyák Benedek
Neri Sebastián
Tarjányi Csaba
Tarjányi Lőrinc
Tóbiás Kristóf
Vincze Máté
A csapat márciusban Nagykőrösön szerepel újra, ahol a megye legjobb csapataival fognak megmérkőzni az Országos Selejtezőbe jutásért.
Köszönet a csapat két felkészítő tanítójának:  Molnár-Werner Zsuzsannának és Tarjányi Tímeának, akik szintén szívből gratulálnak a csillogó ezüstéremhez. Hajrá Herman, hajrá fiúk!
smartcapture