HERMAN – Helyem a közösségben

Kedves Látogató!

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola egyedülálló rugalmassággal alkalmazkodik a folyamatosan változó társadalmi igényekhez, ugyanakkor a közel négy évtized alatt kialakult hagyományok megfelelő érzelmi és értelmi stabilitást adnak diákjainknak a tanuláshoz. Mindent megteszünk azért, hogy tanulóink örömteli légkörben, személyiségük pozitív elemeinek kiaknázásával készüljenek a felnőtté válásra.
Mind a három első osztályban Meixner-módszerrel folyik az írás és olvasás tanítása. A Hermanban budaörsi logopédusok egyedülálló innovációja mentén alkalmazzuk ezt a módszert, amely érzelmi hidat épít ki a gyermek és a betű között. Mesébe, zörejekbe-zajokba öltöztetjük a betűtanulást, hogy igazi élményként alakuljon ki a gyerekek írásbelisége.

Iskolánkban az alapozás után, második osztály második félévében, kellő tapasztalat birtokában és a tanulók érdeklődési területének megismerése után, a tanítók segítségével választhatnak képzési területet a szülők.

Harmadik osztálytól a következő irányultságok állnak rendelkezésükre:
– emelt angol irányultság
– rajz irányultság
– matematika irányultság
– általános képzés

Felső tagozattól az irányultságok tehetséggondozó tagozatokként futnak tovább.

Szakköreink szinte minden területen várják az érdeklődő diákokat. A művészetek kedvelői helyben tanulhatnak zenét, részt vehetnek az énekkar munkájában, a rendszeres színházlátogatásokon, foglalkozhatnak agyagozással és tűzzománc-készítéssel.
Informatikai hálózatunk térségi szinten is egyedülállóan fejlett.
1100 m2-es, tornacsarnokunk, korszerű sportpályáink mindennap fogadják a mozgásra éhes hermanosokat.

Telente sítábort, a nyári szünidőben kerékpáros tábort és kézműves tábort szervezünk. Külföldi útjaink jó alkalmat teremtenek a tanult idegen nyelv használatára.

Erdei iskola programunk fő célkitűzése országunk természeti és kulturális kincseinek megismerése. Emellett olyan alkalom ez a közös tanulásra, mely komplexitásánál fogva felbecsülhetetlen értékű.
Igazi közösségformáló erőt adnak társas rendezvényeink: a „Miénk a színpad”, és a Farsangi bál, melyekben összemosódik a tanórai és tanórán kívüli tevékenység.

Kollégáink folyamatos továbbképzésével, saját innovációinkkal és jó gyakorlatok átvételével maradunk korszerűek. A Herman csapata arra törekszik, hogy az iskola befogadó, elfogadó és fejlesztő közeg maradhasson, ahol a generációk együttműködése felbecsülhetetlen értéket teremt.

Honlapunk szerkesztésénél arra törekedtünk, hogy tükrözze intézményünk ethoszát, ugyanakkor hasznos felület legyen az iskolai ügyek intézésének segítésében.

Reméljük, nem csak a Hermannal kapcsolatban álló tanulók és szülők találnak meg itt minden szükséges információt, hanem a közösségünk iránt érdeklődők is elégedetten böngésznek oldalainkon.
Kérjük, ossza meg velünk észrevételeit, híreit a herman.szerkesztoseg@gmail.com címen, hogy a www.www.herman.hu korszerű és friss maradhasson.

Köszönettel: Turcsik Viktor igazgató