Szép eredménnyel zárult a kosárlabda diákolimpia döntője

Február 4-én a Herman Ottó Általános Iskola 2006-2007-2008-as születésű játékosai Molnár-Werner Zsuzsanna tanító, kosárlabda edző, és Tarjányi Tímea tanító felkészítésével részt vettek a körzeti III-as korcsoportú kosárlabda diákolimpia döntőjén.
A rendezvénynek a Bálint Márton Általános Iskola adott otthont, ahol csapatunk mellett a szintén profi sportolókat is felvonultató Zimándy Ignác Általános Iskola csapata Törökbálintról, Budakesziről a Prohászka Ottokár és a szintén törökbálinti házigazda jelentek meg.
Sorsolás után az első meccsen ránk került a sor. A Zimándy Ignác Általános Iskola ellen már az első negyed végére 6:18-os fölényt szereztünk. Majd a második negyedben 0:8 lett a javunkra és az így kialakult eredményt szépítettük a 3. negyed végére, amikor a negyven pontos különbség miatt az 5. percben véget is ért a mérkőzés. A meccsen Lestyák Benedek volt a legeredményesebb 22 ponttal, Neri Sebastian 9, Tóbiás Kristóf 8, Tarjányi Lőrinc 6, Tarjányi Csaba 4 pont.
A mérkőzés utolsó, győztes, kosarát Sebi szerezte egy sikeres 3 pontos dobással. Végeredmény: 8:49 a javunkra.
Ezt követően két meccs pihenő következett, ami alatt kicsit leengedett a társaság, úgyhogy kissé elbízva és lustácskán vágtunk bele a döntőbe. Viszont a Prohászka csapatában játszó húzóemberek mellé még a szerencse is odaállt, így nem volt könnyű dolgunk: 1. negyed 7:9 , 2. negyed 5:10 lett a javukra. A félidő után azonban fordítottunk és 12:11-el egálra hoztuk, majd az utolsó negyedet is megnyertük 13:9-re, de mégse volt elég a győzelemhez. Végeredmény: 37:39. Ezen a meccsen is Lestyák Benedek volt a legeredményesebb 18 ponttal, Neri Sebastian 17, Tóbiás Kristóf 2 ponttal.
Remekül játszottunk a második félidőben, úgyhogy nincs okunk szégyenkezni!
Reméljük az ezüstérem is elég a továbbjutáshoz, így várjuk, hogy ott lehessünk, kiegészülve Vincze Mátéval, a márciusi területi fordulón.
Hajrá Srácok! Hajrá Herman!