A LEGO gyárban jártunk

Múlt héten a 4. b osztály ellátogatott a nyíregyházi LEGO gyárba. Olvassátok szeretettel tanulónk élménybeszámolóját!

„2008-ban jött létre a nyíregyházi LEGO gyár, ahova volt szerencsénk ellátogatni az osztállyal. Majdnem 2 éve jelentkeztünk a programra, amikor is egy hosszú várólistára kerültünk, így nagy örömhír volt számunkra, mikor megtudtuk, hogy sorra került az osztály. Érkezésünk után először egy videót néztünk meg, amelyben bemutatták a LEGO történetét és a gyárban betartandó szabályokat. Egy túravezető kísért minket végig a gyáron, és közben rengeteg érdekes dolgot mesélt.
Összesen 5 LEGO gyár van a világon: Dániában, Kínában, Mexikóban, Csehországban és Magyarországon. Ezek közül DUPLO-t csak hazánkban gyártanak.
Miután felvettük a sárga biztonsági mellényt, elindultunk a különböző termek felé. Út közben látványos maketteket csodálhattunk meg.
A gyártási folyamatokat látogatói folyosóról tekinthettük meg.
Először azt mutatták meg nekünk, hogy hogyan készítik el a fröccsöntő gépek a granulátumból a színes kockákat. Naponta kb. 65 millió kockát gyártanak itt.
A gyár következő részén zajlik a csomagolás és a minőség-ellenőrzés, gépek és emberek segítségével. Ezután megnéztük a raktárt, majd azt a termet, ahol a dolgozók kézzel bedobozolják a LEGO készleteket. Innen targoncák rakják kamionra a dobozokat, majd indulhatnak is a játékok a külföldi elosztó központokba. Túránk végén volt lehetőségünk legózni, szaladgálni a gyönyörű parkban, és még egy kis ajándékot is kapott mindenki.”