Tankönyvellátással kapcsolatos információk

A tankönyvek az alábbiak szerint kerülnek kiosztásra az iskolában:

1 – 8. évfolyam: 2023. szeptember 01-jén az osztályfőnökök osztják ki a tankönyveket a gyermekek számára.

A tartós tankönyvek rendszere:

A tanulók térítésmentesen megkapják a tankönyveket, munkatankönyveket, munkafüzeteket és az atlaszokat.

Az államilag ingyenes tankönyvek (munkafüzetek munkatankönyvek kivételével) tartós (könyvtári) tankönyvnek minősülnek, tehát azokat az iskola könyvtári állományába nyilvántartásba kell venni.

Ezeket a könyveket a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni év végén a könyvtárnak.

Ez alól valamennyi évfolyamon kivételt képeznek a munkafüzetek és a munkatankönyvek. Valamint az 1. és 2. évfolyam összes tankönyve, mivel ezeken az évfolyamokon megszűnt a tartóstankönyv használata. Ezen évfolyamok tanulói minden évben új tankönyveket kapnak, tankönyveiket nem kell az iskola könyvtárába bevételezni, azok a tanuló tulajdonában maradnak.

A könyvtári könyveket a tankönyvosztással egy időben kölcsönözhetik ki a tanulók.

A tanulók kötelessége a könyvtári példányok állapotának megőrzése. Nem írhatnak, nem rajzolhatnak bele, nem rongálhatják meg a tankönyveket. Ellenkező esetben a szülő köteles új tankönyvekkel pótolni a tankönyvet/ket/ a könyvtár részére.

A megrongálódott tankönyveket, illetve amennyiben saját tankönyveket szeretne gyermekének, akkor a Kello webáruházból szerezhetik be, amely az alábbi linken elérhető (https://webshop.kello.hu/).

A tankönyvek ingyenességére tekintettel, a gyermekek számára az iskola minden tankönyvet és munkafüzetet biztosít, melyekről itt Tankönyvlisták 2023/2024. tájékozódhat.

Hittankönrvek:

A jelenlegi tankönyvlista nem tartalmazza a hittankönyveket. Ezeket is az iskola rendeli meg. Önöknek ezzel semmi teendőjük nincs. A hittankönyveket a hitoktató osztja majd ki a gyermekek részére.

Turcsik Viktor igazgató