Irisz Alapítvány – Továbbadó Mozgalom felhívás

Irisz Alapítvány – Továbbadó Mozgalom felhívás

 

Kedves Szülőtársaink, Barátaink,

 

Örömmel szeretnénk értesíteni benneteket, hogy a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola oktatási, fejlesztési céljait támogató Irisz Alapítvány is csatlakozott a Továbbadó mozgalomhoz (Továbbadó, FB-tovabbado). Ennek keretében alapítványunk benne szerepel mind az Adjukössze.hu -n található civil szervezeti adatbázisban, mind pedig a Civil szervezetek névjegyzékében.

Szomorú aktualitása jelen felhívásunknak, hogy az alapítvány már évek óta nem alapvető céljaira fordítja az általa biztosított támogatás jelentős hányadát, hanem tűzoltást végez, aminek keretében olyan beruházásokat, állagmegóvó munkálatokat vagy anyagokat finanszíroz korlátozottan rendelkezésre álló forrásaiból, melyek egyértelműen a fenntartó tankerület kötelező feladatai közé tartoznak. Az iskola nem kapja meg még az alapvető szintfenntartáshoz minimálisan szükséges finanszírozást sem, így ezt lehetőségeihez mérten az alapítvány igyekszik erején felül pótolni. Nyilván ennek a rendszernek kárvallottjai elsősorban gyermekeink, hisz így a színvonalas oktatást támogató fejlesztésekre, többlet feladatok vagy szolgáltatások támogatására jóval kevesebb forrást tudunk biztosítani, vagy kellő finanszírozás híján egyáltalán nem tudjuk azokat megvalósítani.

Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mi vagyunk hazánkban az egyetlen hasonló gondokkal küzdő civil szervezet, épp ezért szolidaritást vállalunk minden sorstársunkkal, pont ezért nem arra kérünk benneteket, hogy feltétlen az Irisz Alapítványt támogassátok visszakapott SzJA-tokból annak akár részben felajánlásával, hanem bármely olyan szervezetet, mely nemes célokat szolgálva segíteni igyekszik egy közösségen vagy nehezebb sorsú embertársainkon! Amennyiben mégis ránk esik a választásotok itt olvashattok rólunk bővebben: irisz-alapitvany.

„A befizetett adónk mindannyiunk közös pénze. Ha gyereket nevelő szülőkként idén visszakapjuk az egész éves SZJA-t*, olyan helyről fog hiányozni a pénzünk, ahol nagy szükség lett volna rá. Ha megteheted, legyél te is továbbadó! Támogasd a visszakapott SZJA-dból a szívedhez közel álló szervezeteket, sajtótermékeket, mozgalmakat.”

Bárkire esik is választásotok, felajánlásaitokat minden célszervezet nevében nagyon köszönjük!

 

Erdélyi Sándor

az Irisz Alapítvány kuratóriumának elnöke